Peste 100 de consumatori asigurau piaţa pentru stupefiantele produse la Chendremal. Caştigul cel mare venea insă din „export”.
Reţeaua de traficanţi de droguri condusă de o farmacistă din Chendremal şi fiul său a avut o importantă piaţă de desfacere a stupefiantelor in randul liceenilor şi tinerilor din Zalău. Conform lui Cristian Laţcău, din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate, pană in momentul faţă au fost identificaţi „peste o sută de consumatori, cu preponderenţă elevi şi tineri cu varsta cuprinsă intre 20 şi 30 de ani”. Insă nu elevii erau ţinta traficanţilor de droguri, scopul principal era să distribuie stupefiantele in diferite ţări din Europa, cum ar fi Marea Britanie, Irlanda, Ucraina, Bulgaria sau Ungaria.
Droguri mascate de ceaiuri chinezeşti
Deşi in luna februarie o parte din etnobotanicile produse in laboratorul din Chendremal au fost incriminate de către lege, Szekely Georgeta şi fiul său au continuat să producă drogurile. „Noi ştiam de mult timp despre activitatea lor, dar legea nu incrimina etnobotanicele şi nu am putut face nimic. După ce au fost trecute pe lista substanţelor ilegale am putut acţiona”, a completat Laţcău. Potrivit ofiţerului S.C.C.O., reţeaua şi-a inceput activitatea din 2007-2008 şi spuneau că drogurile importate din China şi Bulgaria sunt ceaiuri, insă analizele de laborator au demonstrat contrariul.
Capul reţelei nu a fost găsit de poliţişti
Cel mai important membru al reţelei de traficanţi de droguri pare să fie fiul Georgetei Szekely, George Mihai care este de negăsit. Poliţiştii il caută pe George Mihai Szekely, in varstă de 23 de ani, acuzat că ar fi capul reţelei de fabricat şi distribuit droguri etnobotanice şi ecstasy anihilată recent de anchetatori. „Intr-adevăr, fiul femeii se sustrage urmăririi penale. Există posibilitatea emiterii unui mandat de arestare in lipsă şi darea in urmărire prin Interpol. Poliţiştii il caută in continuare”, a declarat şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, comisar Horea Oltean, pentru ziarul Ziua de Cluj. Potrivit anchetatorilor, Georgeta Szekely ar fi participat impreună cu fiul ei, George Mihai, la prepararea drogurilor. Activitatea lor a inceput intr-o clădire din satul Chendremal, judeţul Sălaj, unde incă din vara lui 2009 se producea drogul etnobotanic numit „Chill”, devenit ilegal in februarie 2010. Femeia a declarat in faţa anchetatorilor şi in instanţă că dorea să fabrice produse bio. Pe de altă parte, invinuita a spus că nu a fost de acord cu activitatea fiului ei şi că nu a participat la prepararea produselor comercializate de acesta, informează cotidianul clujean.
Drogurile produse la Chendremal erau consumate de elevii din Zalău
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...