La cea de a XVIII-a ediţie a Targului de produse agroalimentare desfăşurat la sfarşitul săptămanii trecute in Complexul Institutului Agronomic din Bucureşti, ceapa de Pericei a devenit vedetă. Inainte cu o săptămană de Festivalul cepei (8-10 octombrie) ce va avea loc la Pericei, in capitală, familia Cordiş din satul Sici, comuna Pericei a pregătit o tocăniţă din ceapă de Pericei la care au fost invitaţi deopotrivă vizitatori şi organizatori. Ileana Cordiş autoarea delicatesei culinare mai sus amintite, declara că tocăniţa de ceapă s-a bucurat de un succes fără seamăn, devenind timp de cateva ore cel mai căutat produs din targ.
Ceapa de Pericei, vedetă la Bucureşti
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...