Inspectorul şcolar general Ioan Abrudan a anunţat lansarea, pe 30 septembrie, a unui proiect pentru formarea de competenţe comune in limba engleză pentru profesori, condiţia de inscriere la acest curs fiind ca solicitantul să nu fi absolvit filologia cu licenţă in limba engleză. Un număr de aproximativ 1200 de cadre didactice din Sălaj, Suceava şi Braşov sunt beneficiarii acestui proiect. „Pentru a deveni eligibil, era obligatorie asocierea in cadrul aceluiaşi proiect a cadrelor didactice care să nu facă parte din aceeaşi regiune de dezvoltare”, a explicat Abrudan. Finanţarea destinată acestui proiect provine din fondul naţional pentru educaţie, proiectul fiind implementat de Inspectoratul Şcolar. Valoarea acestui proiect este de 5 miliarde 200 de milioane de lei vechi. Dintre cele aproximativ 1200 de cadre didactice beneficiare, 400 sunt din Sălaj, la proiect participand trei şcoli, respectiv Colegiul Naţional „Silvania” din Zalău, Şcoala Gimnazială „Silvania” din Şimleu Silvaniei şi Şcoala Gimnazială „Andrei Mureşanu” din Cehu Silvaniei. In formarea de competenţe in limbă străină pentru cei 400 de profesori se vor implica 10 cadre didactice de specialitate. Scopul acestei acţiuni este acela ca profesorii să fie la curent in mod direct cu normele europene ale actului educaţional.
BANI DE ENGLEZĂ PENTRU 400 DE PROFESORI
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...