Crescătorii de vaci cu lapte din zonele defavorizate, persoane fizice neautorizate tebuie să se autorizeze şi să depună copie după certificatul de inregistrare la Registrul Comerţului pană la data de 25 octombrie. Aceasta este una dintre condiţiile obligatorii, dacă vor să beneficieze de ajutorul acordat din Fondul European de Garantare Agricolă. Cum s-ar zice, dacă vrei sprijin de la stat, plăteşte şi tu, crescătorule, o dare, un impozit, indiferent dacă vaca ta va da sau nu lapte.
In Sălaj sunt considerate zone defavorizate comunele Cristolţ şi Zalha. Potrivite Aurorei Sabou, coordonator al Centrului Judeţean APIA Sălaj, in prima etapă de depunere a cererilor pentru ajutor, care s-a incheiat la 31 august 2010, 42 de fermieri sălăjeni au solicitat sprijin pentru 197 de capete de vaci de lapte. Prin excepţie in acest an s-a aprobat şi cea de a doua etapă de depunere a solicitărilor care se derulează intre 15 septembrie -29 octombrie. Persoanele fizice neautorizate incă, pot depune cerere cu obligaţia să se autorizeze şi să depună copie de pe certificatul de inregistrare la Registrul Comerţului pană la data de 25 octombrie pentru prima etapă şi pană la data de 15 noiembrie cei care solicită sprijin in a doua etapă.
Pentru a beneficia de acest sprijin financiar producătorii de lapte din Cristolţ şi din Zalha, in cazul judeţului nostru, trebuie să deţină cotă de lapte pentru livrări/vanzări directe, iar efectivul de vaci de lapte pentru care solicită sprijin financiar trebuie să fie inscris in Registrul Naţional al Exploataţiilor şi să aibă intre două şi maxim 15 capete de vaci cu lapte. Cuantumul ajutorului specific pe cap de vacă de lapte este de cel mult 100 de euro/ pe cap de vacă şi se calculează după finalizarea verificărilor.
Nici producătorii din zonele defavorizate nu scapă de bir
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...