Conform dictonului „Tara, tara vrem ostasi!”, Ministerul Apararii Nationale organizeaza un nou concurs pentru ocuparea a aproximativ 1500 de posturi in unitatile din tara, pentru profesia de soldat gradat voluntar (SGV).
Potrivit informatiilor primite de la lt.col. Emil Gherman, comandantul Centrului Militar Judetean (CMJ) Salaj, in cele doua unitati din judetul nostru sunt disponibile 44 de posturi. Unitatea militara din Simleu Silvaniei are nevoie de 33 de soldati, la specializarea artilerie si rachete iar alti 10 tineri pot opta pentru specializarea „auto”, atat in Simleu cat si in Zalau. De asemenea, la unitatea din Zalau este disponibil si un post pentru comunicatii si informatica.
Cei care doresc sa participe la acest concurs trebuie sa aiba cetatenie romana, sa fie apti din punct de vedere fizic si psihologic si sa nu fi fost condamnat penal sau in curs de cercetare penala. De asemenea, femeile care participa trebuie sa dea o declaratie pe proprie raspundere in care sa mentioneze ca isi asuma toate riscurile privind starea de graviditate sau apentru alte complicatii care pot aparea in timpul procesului de selectie.
Important de retinut este si faptul ca aspirantii la postul de soldat gradat voluntar trebuie sa aiba cel putin 10 clase sau sa fi absolvit cel putin o scoala de arte si meserii. Varsta maxima pana la care candidatii isi pot depune dosarele este de 26 de ani. Pentru mai multe informatii, doritorii se pot prezenta la CMJ Salaj, zilnic intre orele 8 – 16, pana la data de 20 aprilie 2009.
Conform raportului intocmit la finele anului trecut, angajatii CMJ au intocmit 419 dosare tinerilor din Salaj, pentru diferite tipuri de cariera militara. Din acestia au fost declarati admisi 134 de candidati (atat la scoli si Academia Militara ) cei mai multi dintre acestia, 118, fiind incadrati pe posturi de SGV. Tinerii care vor opta pentru un loc in armata vor beneficia de multiple avantaje, atat din punct de vedere financiar cat si profesional. Astfel, salarizarea este una atractiva iar soldatii vor primi si bani pentru hrana si echipament, precum si indemnizatie de chirie (pana la 50% din salariu). De asemenea, tinerii soldati pot urma si alte cursuri de specialitate prin care pot avansa in cariera.