Premierul Boc a instiintat Senatul ca va da o Ordonanta de Urgenta ca sa promulge noua lege a invatamantului inainte de inceperea noului an scolar. Faptul ca pana in prezent nu exista o lege a educatiei coerenta si aplicabila spune totul. Timp de douazeci de ani, legea s-a plimbat dintr-o curte de ministru intr-alta. In fiecare mandat de ministru s-a propus, s-a dezbatut si, pana la urma, nu s-a realizat nimic. Nici faptul ca ministrii educatiei erau schimbati pe banda rulanta nu ne-a ajutat prea mult. Criteriul politic a primat si in Educatie si nu interesul elevului, pe care toti se grabeau sa-l trambiteze. Amanarea promulgarii legii se repeta dupa un scenariu binecunoscut. Ministrul Adomnitei a fost pionierul, el a propus primele modificari ale legii educatiei. Dupa el a venit alt ministru doritor de bine, Mircea Miclea, care in doi ani n-a reusit nimic. A pus, totusi, bazele teoretice pentru schimbarea invatamantului romanesc. In mandatul ministrului Andronescu s-a intamplat chiar mai mult, pe hartie, ca in realitate nu s-a realizat nimic. Legea educatiei s-a dezbatut s-a discutat in nenumarate randuri la televizor si-n presa. S-a asumat chiar raspunderea. Pe cand credeam ca vom avea ceva, legea s-a oprit la Curtea Constitutionala. A venit randul lui Funeriu. Acesta a plusat. S-a ambitionat sa treaca prin Parlament o forma imbunatatita a Legii care „sa-i ajute pe elevi”. A trecut rapid de Camera Deputatilor, dar s-a impotmolit la Senat. Timp de douazeci de ani , aceasta lege a trecut prin mai multe maini fara ca cineva sa schimbe ceva. Copiii invata dupa aceleasi manuale proaste, dupa aceeasi programa incarcata si cu aceeasi profesori. „Alinierea”, incercata de fiecare ministru in parte nu s-a concretizat. Pentru ca fiecare propunere a ramas in stadiul de proiect. Legea a ramas asa cum era acum 20 de ani… cu mai multe moase, si-atat.
O lege, mai multe moase
Articole
Toți elevii vor avea acces la programele Cercetașilor României – Protocol cu Ministerul Educației
Ministerul Educaţiei a semnat un protocol de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR), a anunțat ministrul Ligia Deca. Această inițiativă își propune să ofere elevilor acces mai facil la activități și programe oferite de Organizație, menite să completeze educația formală și să promoveze un stil de viață activ, sănătos și responsabil față de mediu. „Am semnat protocolul de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR). Sprijinim, astfel creşterea participării tinerilor în programele oferite de ONCR, complementare…
Mai mult...Scrisoare de mulțumire pentru toate educatoarele
Pregătirea unei serbări de Crăciun cu preșcolari – un efort nevăzut, dar de neprețuit În tradiția nescrisă a învățământului preșcolar, apropierea sărbătorilor de iarnă este marcată prin minunata Serbare de Crăciun susținută de cei mici.În spatele unei serbări de Crăciun reușite, în care cei mici strălucesc pe scenă, cu costume impecabile, poezii învățate și colinde cântate cu emoție, se află o muncă susținută și dedicată a educatoarelor. Deși acest efort este de multe ori invizibil, rezultatele sunt…
Mai mult...