Sunt zile si zile-ntr-un an si fiecare dintre ele are o anume semnificatie pentru un anume paman-tean, pentru un anume suflet.
Fireste, incarcatura fiecaruia dintre cele 365 de zile cuprinse in calendarul unui an este masurata in clipe de multumire, de bucurie si fericire si de sperante pentru mai bine.
Dar 8 Martie, ce valoare are? Eu cred ca una inestimabila. Si o spun, ca sot, tata, coleg si prieten, cu mana pe inima, convins ca nu gresesc cu nimic.
Nu, nici o zi nu e mai presus de ziua cand iti venerezi mama, cand saruti obrazul si mana celei ce ti-a dat viata, te-a alaptat si te-a crescut, cu dragoste si sacrificii.
Nu, nici o clipa nu-i mai calda si mai tandra decat cea a primului sarut cu cea care va deveni sotie si mama a copiilor tai.
Nu, in nici un moment al vietii tale nu te vei simti mai fericit decat atunci cand devii tatal unei printese ce-ti va umple zilele cu bucurii.
Si toate acestea le traiesti si le simti in deplinatatea lor, doar in aceasta zi-minune, 8 Martie.
Pentru ca 8 Martie e fara pereche. E o zi in care, dorind parca sa uitam de necazuri, vrem – si trebuie – sa fim cu totii, mai atenti, mai tandri, mai buni cu ELE. Cu mama, cu sotia, cu fiica, cu prietena, cu colega, cu toate acelea care poarta numele de FEMEIE si carora le spunem, azi, cu respect si recunostinta, „Sarut mana!”.
8 Martie e fara pereche
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...