Doar cativa curiosi s-au incumetat sa urce pana la monument pentru a asculta slujba religioasa si discursurile oficialitatilor.
La Guruslau a fost comemorata ieri victoria lui Mihai Viteazul obtinuta, in urma cu 409 ani, impotriva lui Sigismund Bathory, in aceasta localitate, pe data de 3 august. Sarbatoarea a fost deschisa de discursurile oficialitatilor salajene sustinute pe platoul din fata monumentului de la Guruslau ridicat in 1977 in cinstea principelui roman. Printre cei care au vorbit despre simbolul si amprenta lasate de marele erou al romanilor asupra locuitorilor si a zonei s-au numarat Onorica Abrudanu, subprefectul Salajului si Francisc Dobrai, primarul comunei Hereclean. Un sobor de preoti a oficiat slujba de pomenire a celor cazuti pentru unificarea patriei, urmata de depunerea de jerbe de flori facuta de reprezentantii institutiilor publice, partidelor politice si ai organizatiei „Mihai Viteazul” in acordurile fanfarei „Promenada” si sub privirile catorva curiosi. Programul artistic a debutat la orele 13,00 cu un recital sustinut pe scena improvizata la poalele monumentului de solistii Ansamblului Folcloric „Mesesul”. Programul evenimentului a atras sute de amatori de distractie si a cuprins si demonstratii de karate, de echitatie, dansuri populare romanesti si maghiare.
Muzica, mici si bere in cinstea lui Mihai Viteazul la Guruslau
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...