Cu totii suntem sortiti necrutatorului proces de imbatranire, nu il putem stopa in totalitate, nu ne putem sustrage naturii umane. Ce putem face este sa il incetinim, sa il amanam, sa traim ca si cand am fi cu 10 ani mai tineri. Iata cateva solutii: 1. Mananca zilnic cel putin 5 portii de cruditati. O portie inseamna jumatate de ceasca de fructe si legume taiate, un fruct de marime mijlocie sau 170 g de suc proaspat. 2. Variaza, nu consuma zilnic acelasi soi de fructe sau legume. Oamenii de stiinta nu au reusit sa descopere care dintre acestea au cel mai puternic efect protector, care este cel mai eficient pentru anumite afectiuni, asa ca nu strica sa le incerci pe toate. 3. Pentru a beneficia de o cantitate maxima de antioxidanti alege cruditati inchise la culoare. Pigmenttii indica prezenta antioxidantilor, asa ca, cu cat mai inchisa este culoarea, cu atat mai mult pigment si, deci, cu atat mai multi antioxidanti primesti. 4. Nu poti consuma cruditati din cauza afectiunilor intestinale? Prepara-le la abur, este cea mai buna metoda de a pastra antioxidanttii sau fierbele usor, cat sa ramana inca tari (al dente). Fierberea indelungata, in schimb, ii distruge. 5. Legumele si fructele portocalii, bogate in beta-caroten, sunt de preferat a fi consumate nu crude, ci usor fierte. Prin aceasta metoda se stimuleaza absorbtia beta-carotenului.