In afara catorva trecatori curiosi, zalauanii nu s-au mobilizat pentru evenimentul de ieri.
Ziua Imnului National, sarbatoare legiferata de Parlamentul Romaniei in urma cu 12 ani, a fost sarbatorita ieri la Zalau pe platoul din fata Prefecturii. Manifestarea a adunat oficialitati locale si judetene. Au intonat imnul national reprezentanti ai Institutiei Prefectului, ai Consiliului Judetean si ai Primariei Zalau, directori ai institutiilor publice, oameni politici, fosti revolutionari si cativa zalauani curiosi. In deschidere, Danut Pop, directorul Arhivelor Nationale Salaj, a facut o scurta incursiune in istoria romanilor evidentiind semnificatia imnului national.De asemenea, prefectul Salajului, Alexandru Vegh, a tinut un discurs despre importanta imnului, considerat sinteza valorilor poporului care il canta, un indemn la unitate, simbol de credinta, onoare si demnitate. Imnul nu este o simpla melodie, ci un mesaj mobilizator. „Mesajul imnului nostru este acum mai actual ca niciodata, desi am crezut ca ne-am desteptat din somnul impus de comunisti acum 20 de ani, azi ne-am trezit in fata unor realitati economice nascute dintr-un somn al nostru, al tuturor. Trebuie sa ne trezim, sa ne mobilizam si sa facem totul pentru o Romanie mai buna!”, a punctat prefectul de Salaj. Manifestarile au fost incheiate cu defilarea Garzii de Onoare.
”Desteapta-te, romane!” sarbatorit oficial la Zalau
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...